10 September, 2009

Чи треба нам до Африки лізти?

Учора грала збірна України. Знову повний морок, звідки не знати, як вийти. Не показали нічого. Пригадую попередні матчі нашої команди у цьому відборі - абсолютно нічого не змінилося. Стабільність? Бугага. Навіщо мені така стабільність? У Андорри теж стабільність. Своя. Стабільна стабільність. Ось гола казахам забили. Свято тепер. Було б і у нас, якби сябрам поклали бодай один. Але цього разу суддя додав лише дві хвилини, а Тимощук не пішов влучати у руку суперника в штрафному.

З білорусами у Львові грали десь так само. З хорватами у Харкові взагалі й не думали атакувати. З казахами вдома пощастило. З андоррцями з гри не забили бодай гола. У Хорватії захищалися. Як і в Англії. Проте не дуже якісно.

Поки що найкращий гравець відбору - П'ятов. Попри помилки на Вемблі. Якби не він (...хтозна, може Богуш був би найкращим?), боролися б із сябрами за третє місце.

Про Михайличенка й говорити нема чого. Не тренер. Що то був за склад на білорусів? Хотів флангами взяти? А на кого вішати? А чому через фланги не грали? Адже, коли немає плеймейкера, натомість зазвичай є крайки. Номінально були - Гусєв і Ярмоленко, фізично присутні. Ярмоленко загубився, хоча видно, що перспектива є. Та й два небезпечних і цікавих удари завдав. Але окрім цих моментів я його взагалі не бачив на полі. Гусєва й поготів.

А Мілевський? Ну добре, визнаю, і я би вчора таку пару вперед поставив. Але зняв би Мілю по перерві, максимум - після першого нереалізованого моменту. Адже забивати голи треба, а не демонструвати білорусам Мілевського.

Ось вони, ці три заміни: Ярмоленко, Гусєв, Мілевський. Ну хоч Гусєва зняв. А було випускати замість них Селезньова, Ротаня та Назаренка. Ротань був активним і корисним у декількох матчах. Назаренко пас віддати може. Селезньов поштовхатися, та й бити по воротах не боїться, на відміну від...

Не вивчав білорусів Михась, таке у мене враження склалося. Аби вивчив, не ставив би на фланги (яких так і не було... ну бодай Кобін вперед бігав і його було видно). Робити ставку треба було на гру через плеймейкера через центр захисту, який у сябрів так собі. І рух попереду мав би бути. Рухався там тільки Шева, якому ніхто пасів нормальних не віддавав.

Треба було (ну, ясно, що висновок роблю на підставі побаченого учора) ставити так: П'ятов, Чигринський, Кучер - зрозуміло, Мандзюк теж нехай буде (тут пофіг, Ярмаш непереконливий, а Мандзюк бодай відбирати вміє краще). Кобін по флангу лівому, грець із ним (хоча Шевчук, чесно кажучи, вчора так само, як і Василь зіграв би). Тимощук і Гай - згоден. Назаренко під нападниками, Ротань на правому фланзі, Шевченко - Мілевський попереду. Можна було б в моїй розстановці Шевчука на свій фланг, а Кобіна туди, де я Ротаня поставив - можливо, було б цікавіше.

На крайняк Назаренко б з-за меж поцілив, якби більше часу мав.

Учора надобраніч подумав над оцінками для наших "героїв". Ну, Михасю 2, то ясно. П'ятову 6.5 чи навіть 7 - виручив серйозно. Чигринському з Кучером та Мандзюком 6. Посередньо, але без серйозних пожеж. Тимощукові 6 тільки за те, що кілька разів таки класно м'ячі відбирав. Гаю 6 - за атакувальні здібності. Гусєву 4. Кутовий подав один небезпечно, так би може й 3 поставив. Ярмоленку 5.5 за ті два моменти та авансом. Мілі 5, бо таки кілька ефективних дій здійснив. Шеві 6, рухався, намагався, але... Назаренку 6 теж - відчувалося дуже добре, що мав він в основі грати.

До речі про Шеву. Склалося враження, що, маючи контракт із Челсі та сидячи на трибуні Стемфорд Брідж, він за збірну грав ліпше, ніж перейшовши до Динамо...

No comments: