17 June, 2010

Франція - Мексика 0:2. Бланко

Куаутемок Бланко, який провів сто двадцять матчів у футболці національної збірної, встановив результат, який дозволяє з дуже високою ймовірністю говорити про вихід двох американських команд до однієї восьмої. А от там уже одна з них зіграє з Марадоною.

Блискуча команда Хав'єра Аґірре. Боже мій, як же може змінитися команда, яка у першому матчі ледве ходить по полю, ледве організовує атаки, а в друій грі розносить суперника. Фактично, мексиканці рознесли французів. Не в той спосіб, як Німеччина це зробила з Австралією, і навіть не в той, як Уруґвай - ПАР. У власному стилі. Не було мільйону моментів, не було якоїсь надфеєрії. Але кожен футболіст знав, що і як треба йому робити на футбольнім полі.

Так, можливо лайнсмен десь трохи помилився, не зафіксувавши офсайд у реактивного Ернандеса. Але не у цій помарці справа. Франція, вкотре вже, а, точніше, втретє за останній десяток років демонструє імпотенцію в фінальних частинах футбольних форумів. Знову, як і вісім років тому, жодного забитого м'яча. І де гарантія, що постраждає ПАР, яка гратиме і битиметься за свою честь?

Знову побачимо матч, де обидві команди влаштує нічия, хай йому грець. Але швидше треба буде говорити про те, що команди боятимуться фатально помилитися, інакше французи можуть створити несподіванку. Це буде в останньому турі. Турі, де буде вирішуватися, хто вийде на Аргентину...

No comments: