15 June, 2010

Бразилія - КНДР 2:1. Товариші

Було дуже приємно дивитися цей матч. Футболісти виявляли повагу, ввічливість та чемність стосовно одне одного. Побільше би таких матчів - гляди, менше було б усіляких симуляцій та суперечок на полі. Взагалі, варто би цей матч демонструвати у рамках семінарів для футболістів в номінації Respect.

Власне, це корейці продемонстрували дисципліну, повагу до суперників, до суддів, і бразильці чи то свідомо перейняли таку поведінку, таке ставлення до суперників, чи то підсвідомо відповідали чемністю на чемність.

Дуже сподобалася диисципліна на полі у цьому матчі. Єдина жовта картка наприкінці гри, мінімум фолів, багато футболу.

Можливо, футболу не першокласного. Але команди грали. Грали від суперника - і Дунґа, і його корейський візаві. Корейці за першої ліпшої нагоди намагалися іти в атаку, провели кілька швидкісних випадів, в обороні всією командою стіною не лягали. Використали свій чи не єдиний шанс, плюс, якби трохи більше футбольної освіти, можливо, змогли би вирвати нічию.

Непросто буде івуарійцям. Але найцікавіше, особисто для мене, буде подивитися, як з такою атакою ввічливісті, гідності і поваги впорається відомий симулянт Кріштіану Роналду...

No comments: